Liefste lezer!

Mijn naam is Maria Timiaan: ontdekkingsreiziger, meanderthaler, verhalenverteller. Tevens moeke, teksthuurling en toetsenist van brute kitschmetalband Satinoxide. Ik ben de langzaamste schrijver van Nederland.

In een tergend traag tempo schrijf ik korte verhalen, essays en recensies. Traag voor mezelf dan, voor opdrachtgevers kan ik het dan weer precies snel genoeg. Geen idee hoe dat werkt, maar dat ga ik in 2020 uitzoeken via Het Deadline Bureau.

Voor het sympathieke Nederlands-Vlaamse cultuurhuis deBuren mag ik al een paar jaar jurylid zijn, in de zoektocht naar het beste Nederlandstalige erotische verhaal. Op dit moment werk ik aan een debuutroman met als werktitel BRAK. Een soort Trainspotting in West-Brabant, met gruizige blackmetal op de achtergrond in plaats van Born Slippy en Lust for Life.

Voor de gezellige soundtrack vol metaal waar je oren van gaan bloeden  kun je hier terecht. Ik ben lid van het deathmetaltrio Satinoxide, voor een onregematige portie transcendentale takkeherrie.

Mijn bekendste verhaal tot nu toe is ‘Hey Joe’, een tragische liefdesgeschiedenis over ontwerper Joe uit Terneuzen. Hij ontwikkelt een succesvolle serie vibrators op basis van de penis van Jimi Hendrix. Excuses, zo werkt mijn hoofd. Eros en Thanatos zijn het olijke duo waar ik veel van mijn verhalen aan opdraag. ‘Hey Joe’ werd opgenomen in de mooiste korte verhalen gekozen door A.L. Snijders.

“Hij had het afgietsel gevonden toen hij na haar dood haar spullen opruimde. Onderin een koffer vol elpees, plastic sieraden en sjaaltjes die stonken naar wierook. Op de bodem lag een schoenendoos. Jimi, stond met rode letters op het deksel gekalkt. Hij had foto’s verwacht, of cassettebandjes. Maar tussen proppen krantenpapier vond hij een gipsen penis”.

Op deze site probeer ik regelmatig mijmeringen, recensies en verhalen te plaatsen. Mijn specialiteit is het Groteskje, een Zeer Kort Verhaal met een zwart en absurd randje. Huisvrouwenhorror. Zuidergotiek. Je mag ook zelf een passende benaming bedenken, ik hoor het graag.

Maria Timiaan schrijft ook in opdracht. Try me via timiaan apenstaartje gmail.com.

I am by nature a dealer in words, and words are the most powerful drug known to humanity.
Rudyard Kipling

Yet she felt an impostor, and already the mask had begun to bite into her face.
J.G. Ballard