Een snikkend meisje in de klas.
“Juf?”
“Ja?”
“Ze pesten me. Ze zeggen dat ik een stinktaco ben, dat ik op moet donderen naar mijn eigen land”.

“Tja. Ze hebben gelijk Thereza”.
“Juf, wat? Nee!”
“Nieuw management, kind. Nieuwe regels. Je moet er zelf wat aan doen. Zakelijk, proactief. Niet van dat zwakke afhankelijke”.
Juf klopt het meisje op de schouder, pakt daarna een tissue en veegt haar hand af.
“Lieve Thereza, je moet je zelfwaarde een boost geven. Of beter nog, je nettowaarde. Heb je je bijvoorbeeld al in je kruis laten grijpen door Quarterback Joe of Donnie, de Homecoming King? Je weet wel, achter het muurtje.”

Thereza deinst achteruit.
“Wat? Natuurlijk niet. Ik heb toch verkering met Hussein, die zo prachtig viool kan spelen? Ik hou van hem!”
“Dat lijkt me geen slimme keus kindje. Zwart. Muziek. Sowieso dingen die we af gaan schaffen hier””.
“Dingen?? Afschaffen?? Maar Hussein is Captain van het Debating Team! Hij heeft onze schoolmoestuin bedacht, het bijenproject!”

Juf glimlacht verontschuldigend.
“Helaas helaas. Allemaal tijdverprutsers. Winst moeten we maken. Heb je de graafmachines niet gehoord? We gaan de schooltuin even goed doorspitten, misschien zit er nog een drupje olie in. Het geld kunnen we goed gebruiken, nieuwe witte schooluniformen hebben we nodig om fijn in te marcheren. En vanochtend heeft het schoolbestuur besloten om het volledige kunstprogramma in te ruilen voor meer sport. We snakken naar kracht. En victorie!”

“Maar Juf, al die dingen die we van u hebben geleerd! Compassie! Delen! Cultuur! En het milieu! De aarde gaat eraan!”
“Ach, jij hebt het toch ook liever warm dan koud in de winter? Kindje, maak je niet zo druk. Het komt vast goed onder het nieuwe management. Het is nog niet verloren voor jou. Eet gewoon wat minder van dat rare gekruide eten, je blijft het toch altijd een beetje ruiken. Eet sowieso minder, niet meer van dat onaantrekkelijke uitgedijde. Gewoon wat meer fris en fruitig, stift die lippen elke dag. Oranje staat vast leuk bij jouw teint. Voor jezelf zorgen, kindje. Dat moeten we immers allemaal. En ik zag Quarterback Joe net voorbij lopen in de gang, de training is klaar. Als je rent kun je hem nog net treffen. Ren maar, kindje. Ren”.