Que?

Bio

Mia Timiaan (Bergen op Zoom, 1980) is schrijver/dichter en creatieve huurling. Ze publiceerde in o.a. NRC, Ballustrada en Krakatau. Mia Timiaan leerde op haar vierde lezen en is sindsdien nooit meer zonder boek gesignaleerd. Als kind lag ze vanwege zware astma langdurig in het ziekenhuis en daar werden boeken net zo belangrijk als liefde en medicijnen.

Mia Timiaan heeft met haar schrijven reeds de eeuwigheid bereikt: in de zomer van 2013 werd één van haar verhalen in een tijdcapsule gestopt en in de Rotterdamse Wilhelminakade geplaatst, met een boodschap voor het jaar 2135. In 2012 verscheen haar korte verhaal ‘Hey Joe’ in de spraakmakende bundel Zondig in Zeeland, met bekende Zeeuwse schrijvers als Floortje Zwigtman, Katinka Polderman, Franca Treur en Oek de Jong.

In 2015 vormt zij samen met schrijver Theo Raats de Zeeuwse afvaardiging voor de jubileumeditie van Nederland Leest van het CPNB: grootmeester van het Zeer Korte Verhaal A.L. Snijders selecteerde de beste korte verhalen uit de Nederlandse geschiedenis, plus voor elke provincie een aantal nieuwe verhalen.

Timiaan is getrouwd, trotse moeder van een zoon en een dochter en woont in Middelburg. Na een studie cultuurwetenschappen & kunstsociologie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam werkte zij als mosselsorteerder, schoonmaakster, datatypist, freelance journalist en registrator in musea. Sinds 2010 is ze eigen baas met elizee tekst en project, bureau voor creatieve communicatie en projectorganisatie. Ze is graag bezig met geschiedenis, koken, whisky en tuinieren. Voor dagblad PZC is zij de culinair recensent. Tussendoor speelt ze toetsen in de brute metalband Satinoxide. Lievelingsschrijvers: Margaret Atwood, Vladimir Nabokov, W.F. Hermans, Edgar Allan Poe, Midas Dekkers en Roald Dahl.

Bezig met een bundel korte verhalen, werktitel ‘En het was nog lang onrustig’. Plus een roman over de metalwereld genaamd ‘Brak’.

Contact: timiaan€gmail.com

timiaan_erice

Deel mij!